Werkgroepen

De activiteiten van NOLANO worden zo veel mogelijk georganiseerd door de leden zelf met ondersteuning van de coördinator. De werkgroepleden bedenken de activiteiten en regelen de dingen die vooraf moeten gebeuren. Ze zijn bij de activiteiten aanwezig: ontvangen de deelnemers, innen de bijdrage, doen een welkomst- en slotwoordje en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Hieronder een overzicht van de werkgroepen. Wil je je aansluiten bij een werkgroep of een nieuwe werkgroep starten? Neem contact op met coördinator Lex Hemelaar, 06 414 435 60 of info@nolano.nl

Kunst en Cultuur
Maakt een programma voor bezoeken aan musea, galeries, tuinen, etc.
Diny Derksen, Gonnie Jansen, Ina Strangmann, Betty Belt.

Films
Maakt een programma van films in overleg met Cinemajestic. Uitgegaan wordt van twee films per maand die in Cinemajestic op donderdagmiddag worden gedraaid.
Anna Wagemans, Annet Reitsma, Marloes Foorthuis, Suus Vereijken, Dineke Goetheer, Marja Dros.

Natuurwandelingen
Maakt een programma van wandeling in de natuur inde omgeving van Zutphen. Frequentie één keer per maand op een donderdagmiddag.
Har van Wegberg, Marianne de Witte, Inge Notschaele, Gery van der Maarel.

Levensverhalen
Organiseert één keer per maand op een zondagmiddag een bijeenkomst waarin een lid van NOLANO zijn/haar Levensverhaal vertelt. Ter voorbereiding is er een gesprek met het betreffende lid.
Wilna Breukelaar, Elly Bos, Genieta Haveman

Welkom nieuwe leden
Verwelkomt nieuwe leden via een kennismakingsgesprek tijdens Hallo dinsdag in Dat Bolwerck.
Anne Wengelaar, Enid de Weever, Dini Wildschut, Beatrix Hoeve.

Gespreksgroepen
Maakt een programma met gespreksthema’s en zorgt voor de begeleiding van de gespreksgroepen.
Cor Vermaat, Glenn Devid, Els van de Pavert, Alex Pennington, Wil ter Laak, Alex Pennington.

Dansen
Organiseert maandelijks op een zondagmiddag een dansfeest.
Wendy Lodder, Lidy de Haas, Annegret Böttner, Fred de Vries, Frida Altena, Marja Dros

Sportieve activiteiten
Klootschieten – Maandelijks een partijtje klootschieten in het buitengebied.
Har van Wegberg
Jeu de boules / Bowlen– Twee keer per maand een partijtje jeu de boules bij het Fletcher hotel.
Yvonne Verschuur, Jeannette Bosman, An Compagne.

Spelletjesochtend
Twee keer per maand een ochtend  met bordspelen.
An Compagne

Creatieve activiteiten
Workshops met een combinatie tussen creatief (schilderen, tekenen) en zingeving.
Marijke Pouw, Marloes Jolink, Gambheera van der Post

Organiseren incidentele activiteiten
Onder andere (poëzie)wandelingen, natuurfotografie, uitjes, kledingbeurs.
Margreet Schimmel, Fred de Vries, Annegret Böttner, Har van Wegberg, Carin Barendregt, Trudi Woerdeman, Thijs van der Werf, Jan Roelofs.

Beschrijving activiteiten website
Voor films en natuurwandelingen.
Fred de Vries, Annegret Böttner

Open podium / Meezingcafé
Activiteit waarbij leden zelf optreden met muziek, zang, een voordracht, etc.
Lucas Korenromp, Marja Kouwenhoven

Diverse uitjes
Organiseert uitjes die niet onder kunst en cultuur vallen.
Annegret Böttner, Fred de Vries

Activerende Gesprekken
Begeleiding van 60-plussers die een actiever sociaal leven willen.
Heleen van Dam, John Vrakking, Cocky Slootjes, Purnima Zweers, Anita Harberts (Dederiek Daum: coördinator).

Bestuur Nolano
Greet Jongerling (voorzitter), Tonny Hoving (secretaris), Chris Nap (penningmeester), Henny Korenromp, Ankie Borgers