Initiatiefgroep en Bestuur

Het idee om een vereniging voor 60-plussers te starten komt van Stadsonderneming Zutphen, het burgerinitiatief dat sinds 2014 maatschappelijke projecten in Zutphen/Warnsveld onderneemt. Aan de voorbereidingen hebben veel mensen meegewerkt, onder andere door bij te dragen aan het plan en door de naam van de vereniging te kiezen.

Vanaf november 2019 was een initiatiefgroep actief die ervoor heeft gezorgd dat NOLANO klaar is om te starten. De leden van de initiatiefgroep zijn René Haantjes, Cobien Wasseveld, Marga Stringer (†), Ton van Oijen, Dederiek Daum en Lex Hemelaar.

Op 27 augustus 2020 is de Vereniging NOLANO officieel opgericht bij de notaris. Het oprichtingsbestuur bestond uit Cees Verspuij, Henny Hage en Hein Konijnen berg.
Het huidige bestuur bestaat uit drie leden en twee aspirant-leden. Op de foto van links naar rechts staand Henny Korenromp (aspirant), Greet Jongerling (voorzitter/wnd penningmeester), Tonny Hoving (secretaris) en zittend Heleen Boers (aspirant) en Ankie Borgers (lid).
De bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Het bestuur wordt ondersteund door coördinator Lex Hemelaar.