Initiatiefgroep en Bestuur

Het idee om een vereniging voor 60-plussers te starten komt van Stadsonderneming Zutphen, het burgerinitiatief dat maatschappelijke projecten in Zutphen/Warnsveld onderneemt. Aan de voorbereidingen hebben veel mensen meegewerkt, onder andere door bij te dragen aan het plan en door de naam van de vereniging te kiezen.

Sinds november 2019 is een initiatiefgroep actief die ervoor heeft gezorgd dat NOLANO klaar is om te starten. De leden van de initiatiefgroep zijn René Haantjes, Cobien Wasseveld, Marga Stringer, Ton van Oijen, Dederiek Daum en Lex Hemelaar.

Op 27 augustus 2020 is de Vereniging NOLANO officieel opgericht bij de notaris. Het oprichtingsbestuur bestaat uit Cees Verspuij (voorzitter), Henny Hage (secretaris) en Hein Konijnenberg (penningmeester). Bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Het bestuur wordt ondersteund door Lex Hemelaar.