Nolano

NOLANO (RSIN 861580345) is opgericht in augustus 2020. Het is een vereniging die ontmoetingen tussen 60-plussers uit Zutphen, Warnsveld en de nabije omgeving stimuleert. De vereniging wordt gedragen door de leden, vitaal en minder vitaal, en ondersteund door een coördinator. 

Kernwoorden zijn uitnodigend, welkom heten, toegankelijk, loyaal en vriendelijk. NOLANO is een allemansvriend in de goede zin van het woord. De vereniging stelt zich zorgzaam en dienstbaar op naar de leden. Tegelijkertijd wil ze de leden aanmoedigen en in beweging brengen door ze uitdagingen en perspectief te bieden. Dat gebeurt door ontmoetingen en uitwisseling tussen leden. Onder andere via gezellige, boeiende activiteiten en door individuele ondersteuning. In een poster is in woord en beeld weergegeven wat NOLANO is.

Bij NOLANO zijn er ontmoetingen in verenigingsverband, op groepsniveau en een-op-een. Voor wat je het beste ligt en waar je behoefte aan hebt. Mensen hebben de behoefte om anderen te ontmoeten en hun leven te delen. De een zo af en toe, de ander wat vaker. Want ontmoetingen maken het dagelijks leven net een beetje aangenamer. Zo brengen we de sociale samenhang weer wat terug in onze samenleving. Het ondernemingsplan van NOLANO vind je hier.

NOLANO is een onafhankelijke vereniging zonder politieke of religieuze kleur. Een initiatief van Stadsonderneming Zutphen. NOLANO is er dankzij de financiële steun van Oranje Fonds, VSBfonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Brentano, RC Maagdenhuis en KNR. De komende drie jaar maken we van NOLANO een vereniging die financieel zelfstandig is.