Activerende gesprekken

Niet iedereen staat meer vol in het leven. Zeker als je wat ouder wordt, wordt de kring van mensen om je heen kleiner. Nieuwe ontmoetingen aangaan of vriendschappen sluiten gaat niet altijd even makkelijk meer. NOLANO wil daar wat aan doen. Het is namelijk niets om je voor te schamen. Het overkomt je nu eenmaal. Als je je daar niet prettig bij voelt dan is een luisterend oor welkom. 

NOLANO heeft een team van tien ervaren en getrainde vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning
aan 60-plussers door met hen in gesprek te gaan. De vrijwilligers hebben ter voorbereiding een
gedegen training gevolgd van vier middagen. In de training hebben ze geleerd hoe ze op respectvolle en inlevende wijze met je in gesprek gaan. Ze doen dat vanuit de presentiebenadering: Er onbevooroordeeld voor je zijn, afstemmen, inleven en samen
ontdekken wat gewenst en nodig is. 

Een gesprekspartner die er volledig voor je is. Die met volle aandacht en oprechte interesse naar je luistert. Aan wie je je verhaal kwijt kunt. Die vragen zal stellen over hoe dingen voor je zijn en wat je graag zou willen veranderen. Die je in vier à vijf gesprekken helpt een manier te vinden om je leven aangenamer te maken. Het doel is je handvatten te geven zodat je op eigen kracht je leven aangenamer kunt maken.

Wil je meer weten?
Lees onze folder of neem contact op met coördinator Dederiek Daum, T 06 306 237 94 of dederiek@nolano.nl