Actief uitstapje naar Friesland - WACHTLIJST

vrijdag 12 juli 2024 - 09:00-22:00 uur Locatie:Heeg en omgeving (merengebied) Deelnemersbijdrage:€ 45,00 ( incl koffie, thee, sap en lekkers, lunch en avondmaaltijd, brandstof-vergoeding voor 3 chauffeurs en boot) Max. aantal deelnemers:10

==== Derde mogelijkheid wegens grote belangstelling ====

Stella Visser, sinds kort NOLANO-lid, nodigt je uit voor ‘Vakantie-achtig genieten in het weidse, waterrijke Friese landschap’. Motto van de dag is: ‘Samen doen we alles’.

Met drie auto's vertrekken we om 9:00 uur van de Hobbemakade naar de haven van Heeg. Daar komen we omstreeks 10:30 uur aan en parkeren we de auto's. Er is een korte sanitaire stop en dan stappen we over in een sloep. Daarmee varen we naar een Natura-2000 polder, beschermd vogelgebied. In een privé-tuin drinken we koffie met lekkers, om vervolgens ongeveer een uur te wandelen in de polder, met uitzicht op een vogelplas en het Heegermeer met boten. Na de wandeling genieten we van een gezamenlijke lunch aan de picknicktafel.

‘s Middags varen we in de sloep door Heeg en achterliggende poelen. Bij niet al te harde wind varen we door naar Woudsend. In Woudsend stappen we de kade op voor thee/koffie op een terrasje aan het water, bij de bekende ophaalbrug. Daarna wandelen we door het authentieke Woudsend. Aan het einde van de middag varen we terug naar de privé-tuin in de polder voor de avondmaaltijd (soep met brood en salade).

Rond 19.30 uur nemen we afscheid van de mooie plek en varen terug naar de haven van Heeg, waar de auto’s staan. De verwachte thuiskomst in Zutphen is 22.00 uur.

De deelnemersbijdrage is € 45,00 en dat is inclusief koffie, thee, sap en lekkers, de lunch en de avondmaaltijd, de brandstof-vergoeding voor drie chauffeurs en de boot. Er kunnen 10 leden mee. Bij je aanmelding a.u.b. vermelden of je met je auto wilt rijden en hoeveel passagiers je mee kunt nemen. Als bij de eerste tien aanmeldingen onvoldoende auto's zijn, kan het zijn dat we je aanmelding niet kunnen honoreren. 

Er is een aantal voorwaarden:
- Uitsluitend fitte leden kunnen mee, die ècht goed ter been zijn.  Je gaat wandelen op ongelijke ondergrond en je moet makkelijk de sloep in en uit kunnen stappen.
- Een zwemdiploma is verplicht en je moet aan boord een zwemvest dragen. 
- Chauffeurs dienen een inzittenden-verzekering te hebben.

Tot slot, bij overvloedige regen gaat dit uitstapje niet door en kiezen we een andere datum.