Natuurwandeling Vierakker - WACHTLIJST

donderdag 18 april 2024 - 13:30 uur Locatie:Cafe Ludger, Vierakkerse straatweg 37, 7233 SH Vierakker Deelnemersbijdrage:geen Max. aantal deelnemers:25

Om half twee starten we de middagwandeling door de mooie omgeving rond het buurtschap Vierakker, een gehucht van 200 zielen dat ooit bij Warnsveld en daarna bij Vorden hoorde, maar nu is versmolten met Wichmond (gemeente Bronckhorst). Het herbergt de Sint-Willibrordus, in 2009 verkozen tot mooiste kerk van Gelderland. Spendeer bij een bezoek een muntstuk om het fraaie altaar te verlichten!

Onze wandeling voert door de prachtige natuur op en rond landgoed Suideras, oorspronkelijk in de 14e eeuw de woonstee van Henrick van Suderoes. Het huis is daarna in bezit geweest van diverse invloedrijke families. In de vorige eeuw woonde Jonkheer Ruijs de Beerenbrouck in het huis. Hij was getrouwd met Mies van der Heyden, wier ouders destijds eigenaren van het landgoed waren. In de 18e en 19e eeuw bezaten de van der Heydentjes daarnaast Huis Baak en Kasteel Groot Engelenburg... Ruijs de Beerenbrouck was twee keer Tweede Kamervoorzitter, diverse malen minister en drie keer premier. Als katholiek met een sterk sociaal gevoel stond hij bekend als ‘de rode jonker’. Toen hij in 1936 op zijn zestigste stierf, werd hij onder enorme belangstelling in Vierakker begraven.

Voor deze middagwandeling zien we elkaar om 13.15 uur bij Grand Café Bij Ludger, Vierakkersestraatweg 37 in Vierakker, wat ook de plek is waar je na de wandeling nog koffie/thee kunt drinken (voor eigen rekening).

Je wandelt met begeleiding van de NOLANO-wandelwerkgroep. Voor contact met de organisatie van deze wandeling bel of mail je met Har van Wegberg, h.v.wegberg@hetnet.nl, T 06 553 045 81.

Tip: Neem je mobieltje mee om foto’s te maken. Deze kun je na de wandeling op de site laten zetten zodat anderen er ook nog van kunnen genieten. De kaart van de wandeling is te zien als je hier klikt.