Stinzenplantenwandeling Hackfort

donderdag 18 april 2024 - 10.15 uur Locatie:Parkeerplaats bij kasteel Hackfort (parkeerautomaat), Baakseweg 8b Vorden (Leden Natuurmonumenten gratis) Deelnemersbijdrage:geen Max. aantal deelnemers:25

Deze keer een gevarieerd programma vanwege de ontluikende lente! We hebben een ochtendprogramma bij kasteel Hackfort (Vorden) om daar de stinzenplanten te bekijken, waarbij we hooguit één kilometer wandelen, dus dat mag geen naam hebben. Daarna is er voor de liefhebbers een gezellige lunch-optie en ’s middags vanaf 13.30 uur kun je een plezante wandeling van 5 km maken bij Vierakker.
Hieronder kun je je opgegevn voor de ochtendwandeling. Als je ook wilt blijven lunchen (voor eigen rekening) bij de Keuken van Hackfort, geef dat dan aan bij je aanmelding dan reserveren we een plaats voor je.

Speciaal voor de stinzen (of stinsen) trekken jaarlijks veel liefhebbers naar Hackfort. Stinzen is een verzamelnaam voor een groep van tientallen verwilderde lentebloeiers die al eeuwen op en rond buitenplaatsen (die in Friesland ook wel stinsen heetten, vandaar de naam), havezaten, kastelen en landgoederen groeien. Bekende voorbeelden zijn krokus, sneeuwklokje, bosanemoon, kievitsbloem en winterakoniet, minder bekende o.a. holwortel, vingerhelmbloem, knikkend vogelmelk en zomerklokje.

Voor de stinzen bij Kasteel Hackfort verzamelen we om 10.15 op de parkeerplaats van het kasteel aan de Baakseweg 8-b in Vorden.

Je wandelt met begeleiding van de NOLANO-wandelwerkgroep. Voor contact met de organisatie van deze wandeling bel of mail je met Har van Wegberg, h.v.wegberg@hetnet.nl, T 06 553 045 81.