Frisse wind - Singer museum Laren - WACHTLIJST

woensdag 17 april 2024 - 10.45 uur (start rondleiding 11.30 uur) Locatie:Oude Drift 1, 1251 BS Laren Deelnemersbijdrage:€15,-. MuseumJaarKaart, Vip kaart Vriendenloterij of Rembrandtkaart: € 5,- Max. aantal deelnemers:15

Onder de titel 'Frisse wind. Impressionisme van het Noorden' toont het Singer museum in Laren (N-Holland) een topselectie van het Duitse, Deense en Nederlandse impressionisme. Deze bijzondere, reizende tentoonstelling wordt in samenwerking met het Museum Kunst der Westküste (Alkersum/Föhr) en het Niedersächsisches Landesmuseum Hannover georganiseerd. 

Na het ontstaan van het impressionisme in Frankrijk verspreidde deze nieuwe stijl zich razendsnel over heel Europa. Singer Laren richt het vizier op Nederland, Duitsland en Denemarken, waar het impressionisme een eigen gezicht krijgt. Het frisse groen, het gedempte licht en de steeds wisselende wolkenluchten creëren een andere sfeer. Met werk van onder meer Max Liebermann, Fritz Mackensen, Lovis Corinth en Max Slevogt uit Duitsland, Anna en Michael Ancher, Peder Severin Krøyer en Viggo Johansen uit Denemarken en de Nederlanders Johan Barthold Jongkind, Jo Koster, Anton Mauve, George Hendrik Breitner, Isaac Israëls en Jan Toorop. 
Nooit eerder werd het impressionisme uit deze drie buurlanden op deze manier naast elkaar gepresenteerd. De tentoonstelling is thematisch opgebouwd en belicht onderwerpen die een belangrijke rol spelen binnen het impressionisme: Licht, Op het land, In de stad, In de tuin, Op reis en Winter. 

Je wordt om 10.45 uur verwacht bij het museum, Oude Drift 1 waar we eerst koffie/thee drinken. Om 11.30 uur neemt een gids ons een uurtje mee op een rondleiding door het museum. 

De deelnemersbijdrage is €15,- contant en gepast te voldoen bij aankomst. Heb een MuseumJaarKaart, Vip kaart Vriendenloterij of Rembrandtkaart dan betaal je € 5,-. De kosten van een lunch zijn niet inbegrepen. Lunchen kan in het restaurant van het museum of in Laren of met een zelf meegenomen broodje op een bankje. In het museum kan alleen met pinpas betaald worden. 

Vervoer nodig of wil je carpoolen, zet een oproep op het prikbord! Voor parkeer mogelijkheden zie de website. Het Singer museum is lastig te bereiken met openbaar vervoer.