Natuurfotografie op de cm2

donderdag 23 november 2023 - 10:30 uur Locatie:Weg Bronsbergen, vlak voor de nieuwe brug over de ijssel (n348 Deelnemersbijdrage:geen

Voor even met de neus op de grond

Hoe fijn en rustgevend is het door de natuur te wandelen. Als je alleen bent zie, hoor en ervaar je meer dan wanneer je in een groep de natuur opzoekt. Maar ook tijdens de wandelingen in groepen zie je vaak heel mooie dingen: een prachtige grote zwam, een indrukwekkende boom of misschien wel een drukke boomklever. Dat zien is prachtig. Dat vastleggen om er later nog van te genieten is wat anders.
Het team Natuurwandelingen van Nolano heeft het idee gevat om aan dat vastleggen voor een deel tegemoet te komen. Dat is heel goed mogelijk met de mobiele telefoons van tegenwoordig en het team wil elke liefhebber daarvan mee laten genieten.

Daarvoor gaan we met jou in de directe omgeving van Zutphen op stap om een uur bezig te zijn met natuurfotografie waarin de schoonheid van de natuur van heel dichtbij wordt vast gelegd op de digitale plaat. Enkele voorbeelden zijn hier weergegeven. We treffen elkaar op 23 november om 10.30 uur op de weg Bronsbergen vlak voor de nieuwe brug over de IJssel.

Als je mee wilt, let erop dat je op de knieën gaat om zo dicht mogelijk bij de grond te kunnen zijn. Neem dus een draagtas of iets vergelijkbaars mee. Je leert iets over de bedoelde natuurfotografie en te kijken naar de schoonheid van de natuur op kleine schaal.

Een deel van jouw foto’s worden - als je dat wilt - op een site gezet, zodat jij er altijd en overal van kunt blijven genieten.