Steengroeve Winterswijk

zaterdag 24 september 2022 - 10.45 uur Locatie:Steengroeveweg, Winterswijk Deelnemersbijdrage:€10,- voor leden en €15,- voor niet-leden

De steengroeve bij Winterswijk/Ratum is een uniek stukje natuur en dankt zijn ontstaan aan vele decennia van industriële kalkwinning. De steengroeve is de laatste jaren ook bekend geworden omdat een Oehoe de groeve als broedplaats heeft uitgekozen. 

In de groeve zijn 240 miljoen jaar oude aardlagen zichtbaar. Ook kun je hier fossielen en pyriet vinden, het 'Winterswijkse Goud'. Onder leiding van een gids maak je een wandeling van circa 1,5 uur en leer je meer over de historie van het coulisselandschap, de bijzondere natuurwaarden, de uitzonderlijke geologische kwaliteiten van het gebied, en de toekomstplannen rondom de steengroeve. 

De steengroeve ligt aan de Steengroeveweg, 7106 Winterswijk/Henxel. Je wordt daar om 10.45 uur verwacht om van daaruit naar de ingang van de steengroeve te lopen. De excursie begint om 11.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.  Je moet goed ter been te zijn in verband met het afdalen en stijgen in de groeve. Het is ook aan te raden om schoenen met goede profielzolen te dragen. 
Na afloop gaan we met de auto naar het nabijgelegen Rosenhaege, Bekeringweg 8,
7107 AM Winterswijk -Kotten, voor koffie/thee met een broodje. 
De deelnemersbijdrage is €10,- voor leden en €15,- voor niet-leden, inclusief koffie/thee en een broodje.

Minder mobiel en vervoer nodig? Zet een oproep op het prikbord met de vraag of je met iemand mee mag rijden.