Radio Kootwijk - 2 december

donderdag 2 december 2021

----- Wegens grote belangstelling een tweede excursie -----

"Hallo Bandoeng, hallo Bandoeng hoort u mij?". Deze woorden van koningin-moeder Emma markeren het eerste radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië vanuit Radio Kootwijk. Het monumentale zendstation werd speciaal hiervoor gebouwd en is ontworpen door architect Luthmann. Het is één van de eerste grote gebouwen van beton. Het imposante gebouw en de uitgestrekte Veluwe daar rondom heen geeft een haast surrealistisch beeld. Bij dit zendgebouw ontstond een dorp voor de medewerkers, werkplaatsen, loodsen en bouwwerken voor water en energie.

Het programma:
13:30 uur : Ontvangst bij de portiersloge tegenover de watertoren
13:50 uur : Cultuurhistorische film
14:30 uur : Rondleiding door en om het Zendgebouw
16.00 uur : Einde

De rondleiding begint met een korte wandeling door de omliggende natuur en een bezoek aan de monumentale watertoren en pomphuisjes. Tijdens de koffie/thee kijk je naar een korte film over de rijke geschiedenis van Radio Kootwijk. Daarna neemt de gids je mee door het gebouw en vertelt over de architectuur, de boeiende historie, techniek en het leven in het dorp Radio Kootwijk.

Radio Kootwijk ligt aan de Radioweg 1, 7348 BG te Radio Kootwijk

De deelnemersbijdrage is €15,- voor leden en €20,- voor niet-leden (inclusief koffie/thee). Er is plaats voor 20 personen.

Minder mobiel en vervoer nodig? Bel op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur met AutoMaatje op 0575 - 23 40 20. Of vraag via het prikbord of je met iemand mee kan rijden.