Op Reis in Museum Zutphen - 27 oktober

woensdag 27 oktober 2021

De tentoonstelling Op Reis – Historisch Toerisme schetst een beeld van het toerisme en de reiziger in vroegere tijden. Een vleugje nostalgie – in beeld gebracht door prachtige collectiestukken als souvenirs, reisverhalen, prenten en gezelschapsspellen. Ontdek hoe Zutphenaren vroeger op wereldreis gingen en bekijk de souveniers uit Zutphen die bezoekende toeristen mee naar huis namen.
Reizen was en is nu nog steeds een geliefd thema voor kunstenaars. Er zijn werken te zien uit de collectie van Museum Henriette Polak, het Rijksmuseum, het Amsterdam Museum, het Frans Halsmuseum, Rijksmuseum Twenthe en het Stedelijk Museum Alkmaar. Uit een particuliere collectie kun je zelfs twee originele Rembrandt-etsen bewonderen.

Het Museum Zutphen is aan het 's Gravenhof 4, 7201 DN Zutphen. Met NOLANO kun je op 27 oktober en op 2 november Op Reis bezoeken. Hieronder kun je je aanmelden voor 27 oktober. Het programma i.s.m. Kunst en Meer:
10.30 uur: ontvangst met koffie/thee bij het naastgelegen Hampshire, s-Gravenhof 6
11.00-12.30 uur: Bezoek tentoonstelling

De deelnemersbijdrage is €5,- voor leden van NOLANO en €10,- voor niet-leden. Koffie of thee zijn inbegrepen. Met museumjaarkaart of VriendenLoterij VIP-kaart is het gratis. 

Minder mobiel en vervoer nodig? Bel op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur met AutoMaatje op 0575 - 23 40 20. Of plaats een oproep op het NOLANO prikbord.


Ik meld me aan voor deze activiteit