Wandeling Joods Zutphen - 20 oktober

woensdag 20 oktober 2021

De verschrikkingen  die de Joodse samenleving heeft ondergaan was onlangs weer in het nieuws met de onthulling van het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Ook in Zutphen was er vóór de Tweede Wereldoorlog een grote, bloeiende Joodse gemeenschap. De gevolgen van de bezettingsjaren 1940-1945 betekenden vrijwel het einde daarvan. 
Tijdens de stadswandeling kom je een aantal sporen tegen van het vroegere Joodse leven, variërend van het vroegere verenigingsgebouw Hof van Flodorf tot het vooroorlogse winkelstraatje Barlheze.
Aan de hand van gebouwen, woonhuizen en winkelpanden wordt de geschiedenis van de Joodse inwoners van Zutphen verteld van de achttiende eeuw tot heden. De verhalen worden toegelicht met oud fotomateriaal. 

De wandeling start om 13.30 uur bij de synagoge aan de Dieserstraat 11, 7201 NA Zutphen en duurt 1,5 uur. Na afloop staat in de synagoge koffie/thee klaar. 

Er is een wandeling op 11 en 20 oktober. Hier kun je je opgeven voor de wandeling op 20 oktober. De deelnemersbijdrage is 5 euro voor NOLANO-leden. Voor niet-leden 7,5 euro.